GOOGLE modifica marti algoritmul de afisare a rezultatelor cautarilor de pe dispozitive mobile

Google va actualiza, marti, algoritmul utilizat pentru afisarea rezultatelor cautarilor efectuate de utilizatori pe dispozitivele mobile, lucru care va influenta ordinea de afisare a site-urilor, avand prioritate cele cu versiuni pentru telefoane mobile si tablete.

Potrivit businessinsider.com, noul algoritm care va fi implementat de motorul de cautare va favoriza site-urile care au versiuni pentru dispozitive mobile - pagini care afiseaza textul cu litere mai mari, au link-uri pe care se poate da usor click si care se afiseaza corect indiferent de marimea ecranului pe care sunt accesate, care vor fi afisate mai sus in lista de rezultate ale cautarilor online efectuate de pe telefoane mobile si tablete.

Site-urile care nu au versiuni adaptabile ecranelor dispozitivelor mobile vor fi afisate in pozitii mai slabe in topul cautarilor GOOGLE.

Business Insider precizeaza ca aproximativ 60% din traficul online este efectuat in prezent de pe dispozitive mobile, iar Google vrea ca utilizatorii sai sa aiba o experienta de navigare cat mai buna in momentul in care acceseaza un link pe telefonul mobil sau pe tableta.

Compania Google a anuntat schimbarile privind algoritmul in luna februarie, oferind administratorilor de site-uri aproape doua luni si o multime de informatii pentru a face modificarile necesare paginilor web astfel incat sa nu riste sa dispara din listele de rezultate ale cautarilor de pe mobil.

Publicat la data de: 21-04-2015

Sursa: Mediafax.ro